Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States
Kayenský neboli Kajenský pepř jsou mleté chilli papričky. Kayenský (kajenský) pepř se doporučuje používat místo klasického pepře, je daleko zdravější, nedráždí a neusazuje se na sliznicích. Tento pepř mohou používat i astmatici. Uvolňuje dýchací cesty, ničí viry a bakterie.
Tato kořenící směs je vhodná především k přípravě karbanátků nebo pečené sekané. Hodí se do všech mletých masových směsí. Dodává masu výraznou chuť. Je také vhodným doplňkem do omáček na špagety.
Zvýrazňuje sladkou i ostře pikantní chuť, tvoří jednu z hlavních složek mnoha směsí, používá se do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků a zmrzlin (kulfi). Rozmělněnými tobolkami se ochucuje rýže, dušené a vařené pokrmy, hodí se do pečených jablek, mírně povařených hrušek a ovocných salátů. Je základem pro berbere, mleté kari, dals, masaly, pilafy, indický...
Nepostradatelným kořením při výrobě pečiva, zejména chleba, rohlíků a housek, dále při zpracování zeleniny (hlavně brambor), zelí, hub, při pečení masa. Hodí se do omáček, polévek a pomazánek, doporučujeme do bylinkových omáček a pomazánek z tvarohu.
Kmín je nepostradatelným kořením při výrobě pečiva, zejména chleba, rohlíků a housek, dále při zpracování zeleniny (hlavně brambor), zelí, hub, při pečení masa. Hodí se do omáček, polévek a pomazánek, doporučujeme do bylinkových omáček a pomazánek z tvarohu.
Neboli cumin (kumín). Má výraznější chuť i vůni než kmín, jak mnozí z nás znají. V kombinaci s koriandrem dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým jídlům. Užívá se také do pečiva, k výrobě salámů a sýrů.
Neboli cumin (kumín). Má výraznější chuť i vůni než kmín, jak mnozí z nás znají. V kombinaci s koriandrem dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým jídlům. Užívá se také do pečiva, k výrobě salámů a sýrů.